

Wildlife Health Committee

Thursday, July 9, 2020 1:00 PM – 4:00 PM MDT

Meeting Ch	naired by:	: Michael Miller, Wildlife Veterinarian, Colorado Parks & Wi	ldlife
1:00 PM	1.	Welcome, Announcements, Introductions & Opening Remarks	M Miller
	2.	Regular Committee Business (10 min or less) • Review of Agenda & Request for Additional Agenda Items • Approval of the 2019 Committee Meeting Report • Review Committee Purpose Statement	M Miller All
1:15 PM	3.	AFWA & Legislative Updates (15 min)	J Mawdsley/C Gillin J Mock Schaeffer
1:30 PM	4.	Training & Qualifications for WAFWA Jurisdiction Wildlife Veterinarians & Health Professionals (30 min)	A Justice-Allen, M Wood, C Gillin, All
2:00 PM	5.	Novel Coronavirus & Related Concerns, Operational Impacts, etc. (15 min)	B Munk et al.
2:15 PM	6.	Mountain Goat Translocation (15 min) break (5 min)	K Mansfield, J Powers
2:35 PM	7.	Perspectives on Camelids & Risk to Wild Sheep (15 min) (requested by M. Cox, Wild Sheep Working Group)	M. Miller, M. Cox
2:50 PM	8.	Rabbit Hemorrhagic Disease Impacts & Control Strategies (25 min)	A Justice-Allen, K Mansfield H Schwantje
3:15 PM	9.	Chronic Wasting Disease (40 min) – Multiple (OK, two) Topics	M Miller
		 USDA-APHIS-VS conference highlights (10 min) Carcass Disposal & Other Issues or Concerns (30 min) 	P Nol, J Powers, others? H Schwantje
3:55 PM	10.	Closing Comments & Adjourn	M Miller